Croatiangrapes blog logo

Recepten bij Kroatische wijn

van autochtone druiven

meloensalade

Meloen met gedroogde ham en feta (voorgerecht)

Geplaatst op 27 juni 2021

Voorgerecht | 15 minuten

‘Less is more’ is vandaag het thema. Omdat je soms met maar een paar eenvoudige ingrediënten al iets heerlijks op tafel kunt toveren. Dit simpele en snelle gerechtje past wel perfect bij de Muškat Momjanski van Kabola. Deze halfzoete wijn past namelijk bij veel meer dan alleen zoete desserts. Hij gaat ook waanzinnig goed samen met een bijzondere hartige taart. Maar dat unieke fusion receptje komt volgende week.

Ingrediënten voor 2 personen:

• ½ Gallia meloen
• 6 plakjes prosciutto (of echte Kroatische Pršut als je het kunt krijgen)
• 50 gram feta
• Zwarte peper
• 2 aardbeien

Bereidingswijze:

Snij de meloen in partjes en hou twee partjes apart. Ontdoe de rest van de meloen van zijn schil en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij 4 plakjes prosciutto in kleine reepjes en de feta in blokjes.

Meng alles in een mengkom door elkaar en draai er zwarte peper door naar smaak. Zou hoeft niet, de feta en ham brengen al ruim voldoende zout in het gerecht.

Zet de twee achtergehouden partjes meloen op het bord. Schep de salade erbij. Maak af met een ‘roosje’ prosciutto en een aardbei voor de kleur.

Wijn erbij:
De Muškat Momjanski van Kabola gaat fantastisch samen met meloen en ham. In combinatie met de Gallia meloen komt er enorm veel honing naar voren. De wijn wordt er verrassend droog van.

Het fruit uit de wijn knalt eruit en de wijn wordt nog meer floraal.

meloensalade 2

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Bent u als wijnprofessional geïnteresseerd in Kroatische wijn voor uw winkel of horecagelegenheid, ga dan naar onze zakelijke pagina.

Wilt u weten waar u als particulier Kroatische wijnen kunt krijgen, bezoek dan onze consumenten pagina.