Croatiangrapes blog logo

Videos over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Vlog: leer meer over de markante Bogdanuša druif

Geplaatst op 17 november 2020
Verbreed je wijnkennis. Bekijk deze vlog en leer in 2 minuten meer over de markante Kroatische witte druif Bogdanuša. Of was het nou Bogdanjuša… Bekijk de video


Vlog: leer meer over de beroemde Plavac Mali druif

Geplaatst op 9 oktober 2020
Verbreed je wijnkennis. Bekijk deze vlog en leer in 3 minuten meer over de beroemde Kroatische druif Plavac Mali, de oerbroer van de Italiaanse Primitivo en de Californische Zinfandel… Bekijk de video


Vlog: wat is nou eigenlijk ornaje wijn?

Geplaatst op 22 september 2020
Wat is nou eigenlijk oranje wijn en wat eten we erbij? Wijnimporteurs Mario en Diederik van Croatiangrapes.com leggen het uit en proeven de Aromano van het biodynamisch producerende wijnhuis Bolfan Vinski Vrh… Bekijk de video


Sommelier Sabas Joosten over de Croatian Wine Ambassador

Geplaatst op 9 maart 2018
Een interview met sommelier Sabas Joosten van de Librije. Joosten was in 2017 benoemd tot Croatian Wine Ambassador. In deze video vertelt hij over Kroatische wijn, het ambassadeurschap en zijn opvolger. Bekijk hier de film.


De wijnmaker aan het woord deel 1

Geplaatst op 11 september 2016
Een interview met Marko Bratović van wijnhuis Kabola in Istrië, Kroatië over Kroatische wijn, zijn passie voor wijn, zijn favoriete druif en de toekomst van Kroatische wijn. Bekijk hier de film.


De wijnmaker aan het woord deel 2

Geplaatst op 13 november 2016
Een interview met Ivana Nemet van wijnhuis PP Orahovica in Slavonië, Kroatië over Kroatische wijn, haar passie voor wijn, haar favoriete druif en de toekomst van Kroatische wijn. Bekijk hier de film.


De wijnmaker aan het woord deel 3

Geplaatst op 11 juni 2017
Een interview met Marijan Knežević van wijnhuis Feravino in Slavonië, Kroatië over Kroatische wijn, zijn passie voor wijn, zijn favoriete druif en de toekomst van Kroatische wijn. Bekijk hier de film.


De wijnmaker aan het woord deel 4

Geplaatst op 18 juni 2017
Een interview met Ivo Carić van wijnhuis Vina Carić op het eiland Hvar in Dalmatiië, Kroatië over Kroatische wijn, zijn passie voor wijn, zijn favoriete druif en de toekomst van Kroatische wijn. Bekijk hier de film.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Bent u als wijnprofessional geïnteresseerd in Kroatische wijn voor uw winkel of horecagelegenheid, ga dan naar onze zakelijke pagina.

Wilt u weten waar u als particulier Kroatische wijnen kunt krijgen, bezoek dan onze consumenten pagina.